PRAVILA POSTAVLJANJA STOLNJAKA
---
Za stolnjake
vrijedi pravilo da su sto su bolje i brizljivije postavljeni,
jer ce ljepsi
biti stolovi i sveukupan dojam prostorije.
U principu razlikuje se prostiranje unaprijed
i prostiranje
stola pred
gostom.
O prostiranju unaprijed govori se samo onda,
ako se
stolovi prostiru dok gosta jos nema u
blagovaonici.
Prostire se
rucno, tj. tanjur, pribor za jelo i case poliraju
se platnenim ubrusom (salvetom) i odmah
prostiru na stol.
Prostire se pred gostom kada je vec gost u
prostoriji.
Za to je
potreban posluzavnik, na koji se stavljaju upravo
uglacani pribor i case koji su doneseni za
gosta.
Za pribor se
moze također koristiti tanjur za meso s ubrusom.
Pred gostom se prije svega prostire pribor za
jelo,
ako on narucuje
jelo à la carte,
iako u boljim ugostiteljskim objektima
vec postoji kuver - prostrtost s prosirenom
prostrtoscu
stola.
(nastavak
sledi)
---
***
U nasoj ponudi stolnjaka i salveta raspolazemo sledecim
dimenzijama:
Od damasta:
Velicine:
140 X 200 cm
140 X 140 cm
120 X 120 cm
110 X 110 cm
110 X 110 cm
Nadstolnjak 80 X 80 cm
Nadstolnjak 140 X 45 cm
i salvete 40 X 40 cm ( 6 komada u pakovanju)
***
I od nepromocivog platna
Velicine:
140 X 140 cm
120 X 120 cm
110 X 110 cm
120 X 120 cm
110 X 110 cm
Nadstolnjak 80 X 80 cm
Nadstolnjak 140 X 45 cm
***
Stolnjake kao i salvete mozete poruciti i u velicinama - dimenzijama
u zavisnosti od Vase potrebe,
Za dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate na e-mail:
fashiondesign3@gmail.com
***
***
***